Porslin stämplar

post thumb
Hobby
by Mikael/ on 16 Nov 2021

Porslin stämplar

Har du gammalt porslin hemma? Då är chansen stor att det finns en stämpel på detta. Porslin stämplar är vanligast i form av en signatur från hantverkaren eller tillverkaren. En sådan kan vara värd mycket en dag om du har tur. Kanske har du någon äldre mormor eller farmor med gammalt porslin hemma som behöver hjälp att tydas? Det är en rolig utmaning.

Allt fler intresserar sig för porslin stämplar

I takt med att fler blivit intresserade av heminredning ökar också intresset för gammalt porslin och porslin stämplar. Det är ett enkelt knep för att göra hemmet mer personligt och blanda gammalt med nytt. Du hittar mycket porslin med stämplar på loppmarknader eller i second hand-butiker. Där är ett bra ställe att börja leta om du vill hitta unika serviser. Att samla porslin kan bli en rolig hobby om du önskar. Ett tips är att åka tillsammans med andra som också är intresserade.

Att göra vackert porslin är nästan ansett som en konst precis som boktryckarkonst och många är på jakt efter fina dyrgripar. Det är inte ovanligt att porslin auktioneras ut för höga summor på auktionssajter. Det gäller särskilt om du har en komplett servis med alla delar. Dessa brukar vara högt uppskattade.

Hjälp att tyda gamla porslin stämplar

Normalt så brukar en porslin stämpel bli suddig med tiden eller så kan den vara svår att tyda. Därför finns det flera grupper på sociala medier som hjälper varandra att tyda gamla signaturer och stämplar. Om du till exempel hittar porslin hos några gamla släktingar kan du vända dig till dem och fråga om någon känner igen det. Kanske hittar du fler porslinssamlare som du kan prata med regelbundet? Det är som sagt en stor hobby för många.

Det kanske leder till att ni träffas privat och byter porslin och pratar om gamla hantverk. Ni kan även passa på att spela Blackjack och dricka kaffe med porslinet. Det är en hobby som också kan bli ett tillfälle att träffa nya människor och byta erfarenheter. Det är en av många anledningar till att börja samla på porslin.

Lär dig mer om stämplar

Om din hobby är att samla på gammalt porslin kan du även börja lära dig mer om olika porslin stämplar. Det kan du utnyttja till din fördel om du till exempel ska delta i budgivningar eller hittar porslin på en loppmarknad. Du vet aldrig när en dyrgrip kan dyka upp. Många är ovetandes om att de har värdefullt porslin där hemma.

Se till att ta vara på ditt porslin för att försäkra dig om att dina porslin stämplar håller sig i bästa skick. Använd ett bra diskmedel som tar bort alla fläckar.