Hoppa till innehåll
Egen stämpel

Egen stämpel

Vilken stämpel vill du ha?

Om man är intresserad av att använda en egen stämpel finns det mycket att välja på. Det finns många online sidor där man kan beställa en personlig stämpel. Beroende på vad man ska använda stämpeln till finns det fickstämplar, gummistämplar, printerstämplar, datumstämplar och till och med stämpelpennor. En fickstämpel är enkel att ta med sig överallt om du har ett rörligt jobb och behöver stämpla saker när du är på språng. För den som behöver stämpla på svårstämplade ytor som glas, plast, metall eller textil är en gummistämpel idealisk.

Vi på stämpelgården tycker att stämpelpennor är mycket praktiska. En stämpelpenna är en penna med inbyggd stämpel och färgdyna som man enkelt vecklar ut när man ska stämpla.

Stämpel med logga på för butiksägare

Om man jobbar med någon typ av butik eller e-handel i mindre skala passar det extra bra att göra egen stämpel med sin logga på. För det ändamålet kan man använda en egen stämpel för papperskassar och andra emballage.

Att beställa hem neutrala papperskassar och emballage till butiken och sedan dekorera dem med egna stämplar är väsentligt billigare för butiksägaren än att beställa förpackningsmaterial och påsar som redan är färdigprintade. Dessutom blir denna typ av tryck mer personligt och man kan skapa större variationer.

Tänk på det här när du beställer egen stämpel

När du ska beställa stämpel finns det några enkla regler som är bra att känna till. När du designar din egen stämpel är det rekommenderade antalet rader max tre. Detta för att det ska vara enkel att se vad som står på stämpeln.

Stämplar lämpar sig bra för att skriva korta, viktiga meddelanden. När man använder en stämpel sparar man tid jämfört med att skriva för hand. Texten blir också enklare att läsa än handskrift. När du beställer en stämpel får du ofta först ett korrektur så att du vet att din stämpel kommer att ha rätt text.

Beställ en personlig stämpel till ditt bröllop

Ett annat område som har vuxit mycket när det kommer till personlig stämpel är bröllop. Vid ett bröllop finns det många tillfällen att använda en fint designad stämpel, bland annat till inbjudningskorten och placeringskorten. Om även gästerna får små gåvor eller kort kan man även där ha behov av att stämpla dit ett fint tryck. En bröllopsstämpel måste givetvis vara särskilt exklusivt utformad och det finns speciella butiker för det.

För den golfintresserade kan det vara bra att känna till att det finns egen stämpel för golfboll att beställa. Med en stämpel för golfboll kan man enkelt märka upp sin personliga boll med en smidig motivstämpel. I vissa golfspel ska nämligen spelaren sätta ett identifieringsmärke på sin golfboll och istället för att kladda med pennor kan man lösa det med en stämpel.