Att använda stämplar till scrapbooking

post thumb
Hobby
by Mikael/ on 16 Sep 2021

Att använda stämplar till scrapbooking

Ett område där stämplar är ett uppskattat inslag är bland de som håller på med scrapbooking. Det bästa med stämplar till scrapbooking är att de finns i en uppsjö av varianter, vilket gör att du med största säkerhet kan hitta en eller flera stämplar som passar dig som hand i handsken. Det går aldrig att ha för många stämplar!

Vi på Stämpelgården tycker att det är lite extra spännande att designa egna stämplar. Krångligt? Egentligen är det ju inte det. Den enklaste formen av stämpel, som också går att använda till scrapbooking, är potatisstämpeln. Dela en potatis, karva ut mönstret och tryck.

Silikonstämplar – våra favoriter

När det kommer till scrapbooking har vi några stämplar som vi fördrar framför alla andra som finns tillgängliga på marknaden: silikonstämplar. Dessa stämplar är fantastiska att arbeta med, lätta att rengöra och så finns de i alla möjliga former och storlekar.

Det spelar ingen roll om du vill ha stämplar med bokstäver, djur, geometriska figurer, ordspråk eller något annat ; vi vågar sticka ut hakan och säga att det finns precis allt du önskar dig när det kommer till silikonstämplar.

Stämplar till scrapbooking – i varierande material

Det finns alltså en uppsjö av stämplar i olika material att välja mellan. Här nedanför har vi listat några av de vanligaste stämplarna och materialen.

• Silikon – lättarbetade och enkla att rengöra
• Gummistämplar – kräver lite träning men är sedan lätthanterade
• Potatisstämplar – enkelt och roligt, särskilt om barn är med

Gör egna stämplar till scrapbooking

Den hängivne scrapbookaren gör självklart egna stämplar till scrapbooking. Antingen tar du den enkla vägen ut och beställer det motiv du vill ha på nätet eller så köper du släta silikonblock och designar det mönster du vill ha.

Här är det värt att tänka på att det är lättast att börja med bokstäver eller liknande, som har raka linjer som är lätta att skära ut. När du har övat lite kan du ge dig på mer avancerade och intrikata mönster som blomsterrankor och sirliga ornament.