Tips på saker man kan göra stämplar av

Även om det kan vara bra att köpa ett helt kit om man har tänkt att börja göra stämplar för att det ska bli så professionellt och snyggt som möjligt, så finns det mycket man kan använda som man brukar ha i hemmet. Det gäller att hitta något som har en snygg och speciell yta eller något man kan göra en snygg yta av som man sedan kan använda som stämpel. Här kommer lite exempel på olika saker man kan använda från hemmet för att göra egna stämplar.

Tips på saker att göra stämplar av

  • Potatisar – Potatis är ett beprövat föremål att göra stämplar av och har använts av många genom åren. För många är det den första kontakten man har med stämplar eftersom det är vanligt att man tillverkar dem som barn. Det är lätt att skära ut egna former i potatisen och är man orolig för att ens barn ska använda kniv och råka skära sig så kan man istället använda sig utav pepparkaksformar. Man trycker då helt enkelt ut olika former från potatisen med hjälp av pepparkaksformarna och doppar sedan dessa i färg. Potatisstämplar är en perfekt form av pyssel för regniga helger.
  • Bubbelplast – Ofta när man beställer hem saker från internet så är varorna förpackade i bubbelplast som man bara slänger. Dessa kan man istället använda till att göra stämplar av. Vill man göra särskilda figurer av plasten kan man helt enkelt bara sticka hål på de bubblor som inte ska användas.
  • Toalettrullar – Toalettrullar är faktiskt väldigt bra att använda om man vill göra cirklar i olika former. Man kan helt enkelt forma dem med händerna om man vill ha en oval form och man kan göra många cirklar bredvid varandra. Sedan kan man färglägga cirklarna i olika fina och glada färger. Det låter kanske inte så mycket för världen men det blir snyggare än man tror.