Att komma igång

Att pyssla med stämplar är en hobby som växer runt om i världen. I USA är det redan stort, och det som kommer från USA brukar också så småningom slå igenom i Europa. Men man behöver givetvis inte vänta tills dess utan man kan börja med en gång. Dock kan det ju så klart vara bra att veta vad man behöver för att komma igång.

Det första man kan behöva göra är att skaffa ett par gummistämplar. Dessa brukar man kunna köpa i bokhandeln eller i “krimskramsbutiker” och andra hobbybutiker. Har man tänkt att exempelvis göra motiv på en vägg hemma bör man skaffa ett par stycken som passar ihop med varandra.

När man har kommit igång så kan man köpa ett helt set med prylar för stämpling. Man brukar kunna köpa ett så kallat startpaket som oftast innehåller olika stämplar, bläck i olika färger, papper och kartong samt penslar som man målar stämplarna med. Dessutom är det bra att skaffa en ordentlig sax som man kan klippa ut figurer med samt en liten kniv som man kan skära ut motiv med i olika material.

Det första man kan prova att göra är ett gratulationskort med egna motiv. Det är ett bra sätt att komma igång och att lära sig på och det är inte så farligt om det skulle bli fel. När man har blivit duktig på att göra motiv och att få till snygga stämplingar så kan man försöka sig på att göra riktigt snygga och avancerade motiv så som exempelvis fjärilar eller blommor. Det finns kanske inget bättre sätt att inreda ett hem på och göra det personligt. Med egengjorda stämplar kan du dekorera väggar och andra föremål hemma med motiv som garanterat inte förekommer på andra platser. Vissa börjar även med stämplar på heltid som yrke.